Hvorfor hunder trenger leker

hVORFOR HUNDER TRENGER LEKER

Qwizl - En holdbar aktiviseringsleke for hund
Skrevet av hundetrener Rita Viel

QWIZL_AQUA_BIRDIE_CHEWING
QWIZL_TANGERINE_TURK_LAYING

Introduksjon

Akkurat som mennesker, trenger også hunder mental stimulanse for å være lykkelige og sunne. Krevende aktiviteter, som å få ut en godbit fra en aktiviseringsleke, kan hjelpe til med å utvikle hjernen, og sørge for en styrket psyke. Nettopp dette behovet for mental stimulanse, er grunnen til at West Paw utviklet den interaktive Zogoflex-leken Qwizl. Dette er en trygg og holdbar aktiviseringsleke, som sørger for at kostbare hundegodbiter blir festet på innsiden, og ikke blir slukt opp med en gang. Qwizl er genial fordi man kan plassere oksemuskel, sticks eller andre godbiter på innsiden av leken, som gjør at hunden må bruke lenger tid på å få den ut. Dette gir hunden mental stimulanse, og belønningseffekten vil øke og samtidig bli mer langsiktig.

Variasjon er livets krydder

Hvis du alltid bruker samme godbiter i aktiviseringslekene, vil hunden fort gå lei.
Det er viktig at hunden får varierte utfordringer – så varier med godbitene du plasserer i lekene.
For Qwizl kan du gjerne bruke oksemuskel, tyggebein, biter av laks og til og med tørre små godbiter som kan plasses inne i hulrommet.
Qwizl er designet for å skape utfordringer og motivasjon for hunden med å få ut godbitene.

Qwizl er en perfekt hundeleke for hunder i alle aldre

 • Valper (3-4 måneder) kan bruke Qwizl for å øke mobilitet, og bruke snuten for å lukte frem godbiter, og lære hvordan man tygger.
 • Unge hunder (18-24 måneder) lærer å rette energien sin mot å få ut godbitene fra Qwizl. Dette vil også utfordre dem mentalt, og være stimulerende for hjernen.
 • Voksne hunder er også ofte motivert til å få ut godbiter fra Qwizl.
 • For eldre hunder som opplever synkende energinivåer er Qwizl en glimrende leke. Dette fordi Qwizl er enkel å holde mellom potene, som gjør at seniorene ikke trenger å bevege seg rundt så mye.
 • Skadde hunder som ikke kan bevege seg så mye kan fort bli rammet av kjedsomhet. Da er Qwizl genial fordi den kan holdes mellom potene uten behov for å bevege seg. Da får hunden samtidig utfordret seg mentalt, og stimulert hjernen.
QWIZL_GRANNY-SMITH

Tips ved bruk av Qwizl hundeleke

Bruk under stressende situasjoner
Qwizl er genial når hunden skal gjennomgå stressende situasjoner, som for eksempel når det tordner, det fyres opp fyrverkeri eller når rare mennesker kommer inn i deres hjem (det er tross alt hundens territorie!). Fyll opp Qwizl med favorittsnacksen til hunden for å hjelpe dem med å distrahere seg fra skremmende situasjoner.
Dette er en vinn-vinn, da de vil assosiere en positiv hendelse (få favorittsnacksen) med noe de en gang var redd for.
En mental utfordring kan slite ut en hund minst like mye som en tur i parken
Aktiviseringsleker kan være ekstremt mentalt stimulerende for hunder, og kan slite dem ut. Pass derfor på å ikke gjøre det for vanskelig og langtekkelig for valper og eldre hunder.

Hvordan bruke Qwizl (for hunder i alle aldre)

Steg 1 Hold det enkelt!

 • Som for alle aktiviseringsleker, start alltid med godbiter som er enkle å få tak i.
 • Fyll Qwizl med noen små godbiter (små slik at de ikke fester seg), og la hunden sette i gang.
 • Hvorfor starte med små biter? Fordi disse vil enkelt falle ut når hunden dytter på Qwizl, og dette motiverer hundene til å fortsette å leke.
 • Bruk gjerne godbiter med mye lukt, da disse vil trigge hundens interesse (for eksempel oksemuskel).

Steg 2

 • Når hunden er komfortable med små godbiter, kan du øke størrelsen. Legg gjerne inn et tynt tyggebein, en oksemuskel eller lignende. Denne bør være relativt enkel å få ut.
 • Når hunden starter å slikke på godbitene gjennom åpningene på sidene, blir tyggebeinet mykere og enklere å få ut. Det vil også avgi mer lukt, som øker motivasjonen for hunden.
 • Steg for steg kan du øke vanskelighetsgraden med tykkere tyggebein/sticks. Det vil da bli vanskeligere å få ut godbitene, men så lenge de kan lukte og smake på dem, vil de fortsette å leke med Qwizl.

Kunne du tenke deg å teste Qwizl?

Finn din forhandler: Qwizl Treat Toy.

QWIZL_AQUA_BIRDIE_CHEWING

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi benytter oss av informasjonskapsler for å gi deg en god opplevelse på vår side. Om du fortsetter å bruke siden, så godtar du dette.